Și încă o vorbă-n plus..

Ca și o continuare, dar chiar credeți că dl. Dăianu va avea vreo străpungere a propriei sensibilități în urma acestei scrisori? Dânsul e de neclintit, se știe. Serios vorbesc. A condus atât de multe lucruri în țara asta încât nimeni nu se poate ridica la înălțimea unui dialog cu strălucita sa înțelepciune. Un argument economic devine argument abia după ce este validat de Daniel Dăianu, potrivit propriilor experiențe istorice. Însăși logicii economice i se pot aduce amendamente noi, dacă Daniel Dăianu constată că este necesar. La o adică, dacă Daniel Dăianu are dubii, se poate chiar solicita întreruperea folosirii condiției caeteris paribus în economie. Dar ajunge cu răutățile, are și dânsul problemele sale, ca noi toți de altfel.

Oricum, o dovadă pură de consecvență în gândire ar fi să-și explice salariul motivând distribuția inegală a veniturilor pe care o generează capitalismul și piața liberă/nereglementată.

Să ne amuzăm un pic citindu-l pe colegul și prietenul Alexandru Butiseacă într-o minută făcută unei conferințe de acum câțiva ani, unde era invitat și Daniel Dăianu:

http://logec.ro/daniel-daianu-economist-adjectiv/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *